Natuurgeneeskundig therapeut met medische kennis

IMG_9120 - kopie

Als erkend paramedisch natuurgeneeskundig therapeut stel ik de gezondheid van mensen centraal in de breedste zin van woord. Met veel passie help ik ze op lichamelijk, emotioneel en mentaal vlak, wat een gunstige uitwerking heeft op hun sociale leven en economische situatie.

Hoe ik door problemen mijn passie ontdekte

Jarenlang had ik last van keelpijn en stemproblemen. Na een traject met reguliere behandelingen bij psychologen, een KNO-arts en een logopedist, waren mijn problemen en mijn zachte stem nog steeds niet opgelost. Ik kwam maar niet verder en besloot een stap richting de alternatieve therapie te wagen.

Op 10 januari 2002 ging ik naar een voorlichtingsavond over Reiki. De ‘Rei’ staat voor ‘ziel’ en de ‘ki’ voor ‘energie’. Ik vond dit in eerste instantie best een beetje eng en zweverig, maar stond ook open voor iets anders. Ik had immers al van alles geprobeerd.
De verandering waar ik eigenlijk nog niet klaar voor was, sprak mij die avond juist heel erg aan. Het bleek helemaal niet zo zweverig en de aanwezigen bleken hele normale mensen. Mensen zoals jij en ik. Na een aantal energetische behandelingen raakte ik overtuigd van de liefdevolle energie van Reiki en kwam ik erachter wat het voor mij kon betekenen en wat ik daar voor nodig had.

Ik raakte zo enthousiast dat ik een week later mijn eerste graad Reiki behaalde en zelf ook Reiki behandelingen ging geven.

Mijn problemen verdwenen

Door mij open te stellen voor het universum en zelf heel bewust behandelingen aan te gaan, verdwenen mijn keelpijn en stemproblemen.
De energie uit het universum is alwetend en gaat daarheen waar het het hardste nodig is. In mijn geval naar mijn keel. Wat ben ik nu blij dat ik deze verandering toen aandurfde. Waarschijnlijk had ik het nodig om eerst het hele reguliere traject te doorlopen voordat ik deze stap kon zetten.

Mijn enthousiasme voor Reiki bleef maar groeien en na drie maanden behaalde ik met trots Reiki 2.

Mijn eigen praktijk als natuurgeneeskundig therapeut

Naast dat mijn problemen waren verdwenen, veranderde Reiki mij ook als mens. Van een onzekere, gesloten vrouw werd ik een vrouw die precies weet wat ze wil. Deze ommezwaai in mijn leven werd de start van mijn nieuwe carrière.

Door de Reiki cursussen had ik geleerd om uit te gaan van mijn eigen kracht en niet van beperkende gedachten. Bij elke nieuwe stap zag ik direct resultaat en bij elke stap groeide ook mijn zelfvertrouwen. Ik werd Reiki master, behaalde mijn derde graad Reiki en ondertussen droomde ik van een eigen gezondheidspraktijk.
In 2007 was het dan zover: Praktijk Bianca Healing Energy was geopend! In 2011 vond ik deze naam te zweverig. Het paste niet meer bij mij. Op naar de KvK en de naam veranderd in Bianca Tonen – Praktijk voor Rust en Gezondheid.

In een korte tijd daarna volgde ik verschillende studies en slaagde ik als natuurgeneeskundig therapeut. Hierdoor ben ik nu bevoegd in het geven van Chakratherapie, therapie op basis van de Chinese geneeswijze, ziekteleer, anatomie en professionele klantbenadering.
In 2010 ben ik geslaagd voor de basis-vervolgopleiding Chinese voetmassage (Chinflex®) en Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage (An Shen). In 2015 behaalde ik mijn diploma Medische basiskennis (wat voldoet aan de Plato eindtermen) en in datzelfde jaar heb ik de opleiding Touch of Matrix therapeut succesvol afgerond.

Samenwerking tussen alternatieve en reguliere zorg

Omdat de positieve effecten van alternatieve therapieën lichamelijk bewezen zijn,wil ik een brug slaan tussen mijn alternatieve geneeswijzen en de medische kant. Mijn doel is om complete zorg aan te bieden, waarbij reguliere zorg en alternatieve zorg met elkaar samenwerken om zo tot het beste eindresultaat te komen.
Vanaf februari 2013 ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging BATC waardoor mijn behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door vrijwel alle zorgverzekeraars.

Mijn streven is dat iedereen (jong, oud, arm, rijk, gezond of ziek) gebruik kan maken van mijn kennis als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut. Want jouw gezondheid staat voor mij centraal.

Kan ik jou misschien ergens mee helpen?
Neem dan gerust contact met mij op om de vele mogelijkheden te bespreken.