BATC Kwalificatie

Logo BATC

Kwaliteitsbewaking

BATC therapeuten zijn therapeuten die gekwalificeerd zijn volgens de criteria van Zorgverzekeraars. De therapeuten zijn opgeleid in meervoudige natuurgeneeskundige vaardigheden. Zij voldoen aan de criteria van medische basiskennis en de 5 op natuurgerichte principes.

De 5 natuurgerichte principes zijn gebaseerd op de kracht en de werking van enkele natuurwetten die van belang zijn voor het vinden van de werkelijke oorzaak van ziekte en het efficient begeleiden van het zelfhelend vermogen van lichaam en geest.

  • 1. Energie. Het lichaam kan zich niet volledig herstellen zonder voldoende energie.
  • 2. Prikkeloverdracht. Zenuwen die langzaam of traag werken geven de signalen onvoldoende door aan het lichaam.
  • 3. Drainage. Regelmatig reinigen van het lichaam is zeer belangrijk om het goed te laten functioneren. Om overbelasting van lichaam en geest te voorkomen of te behandelen.
  • 4. Voeding/Vitaminen. Welke voeding je tot je neemt is alles bepalend voor een goede balans op lichamelijk en geestelijk niveau.
  • 5. De psyche. Storende levenspatronen kunnen opnieuw gekaderd worden wanneer met ervan overtuigd is dat lichaam en geest nauw verbonden zijn met elkaar.

Deze principes zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en helpen je om effectief en op een natuurlijke manier de balans te herstellen

Als BATC therapeut beschik ik over een aansluiting bij een geschillencommissie waardoor ik tegemoet kom aan de eis zoals die door de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) verplicht wordt gesteld. Het reglement behorende bij de Geschillencommissie waarbij ik aangesloten ben kunt u via de link downloaden. Reglement Geschillencommissie .
Indien u een klacht hebt meld deze dan eerst bij de BATC die een mediation traject zal starten. Indien dit geen bevredigende oplossing biedt wordt uw klacht gemeld bij de geschillencommissie.

BATC-Zorgverleners voldoen aan strenge kwaliteitscriteria voortvloeiend uit de maatschappelijke normen. Elk jaar wordt de BATC Zorgverlener opnieuw getoetst. Wil je meer weten over de BATC? Ga naar www.batc.nl